Guider
Världens största hundar

Världens största hundar

Erik Thorsen
3 oktober 2022

Funderar du på vilka som är världens största hundraser? Här är en lista på de största hundarna som finns!

Grand danois (Great Dane) - störst till storlek

Den största hundrasen till storlek är Great dane. De kan väga upp till 90 kg och bli upp till 90 cm långa från tass till skuldra. Great danes har alltid varit en favorit hos många och det finns anledning till det! Dessa gigantiska kompisar är kända för sin lojalitet, mildhet och vänlighet.

Grand danois (Great dane)

Irländsk varghund - längst

En annan bjässe är den Irländska varghunden, där hanarna kan väga upp till 70 kg och kan bli upp till 91 cm långa. Dessa är intelligenta och lojala varelser med ett gott humör. Varghundar har historiskt använts för jakt på allt från vildsvin till björnar.

Irländsk varghund

Skotsk hjorthund

Den skotska hjorthunden är en tuff kille som kan väga upp till 50 kg och bli 81 cm långa. Dessa energiska hundar används ofta för jakt på olika villebråd som rådjur, hjortar och vildsvin. De är lojala och känslosamma varelser med ett gott humör.

Skotsk hjorthund

Mastino napoletano

Mastino napoletano har sitt ursprung i Italien och kan väga upp till 70 kg med en mankhöjd på 75 cm. Dessa kraftiga hundar har använts för jakt, men är idag främst trogna familjehundar.

Mastino napoletano

Engelsk mastiff

Den engelska mastiffen har som sitt namn antyder ett ursprung från Storbritannien och kan väga 77 kg och bli 91 cm långa. Dessa hundar är kända för sin lojalitet och vakthållning. De har trogna och milda personligheter, men är också kända för att vara ganska lata!

Engelsk mastiff

Newfoundland

Hundrasen Newfoundland kommer från Kanada och kan väga så mycket som 80 kg och kan nå hela 71 cm över marken i mankhöjd. Dessa hundar är kända för sin lojalitet och mod, och har alltid varit en favorit bland familjer.

Newfoundland

Leonberger

Leonberger är en tysk hundras som kan väga upp till 77 kg medan de når en mankhöjd på 80 cm. Dessa eleganta djur används ofta som familjehundar och är kända för sin lojalitet och vänlighet.

Leonberger

Sankt bernard

Sankt bernardhunden har sitt ursprung i Schweiz och kan väga upp till 82 kg samtidigt som de kan nå en mankhöjd på 90 cm. Dessa hundar är kända för sin lojalitet och mod, och har alltid varit en favorit bland familjer.

Sankt bernard

Pyrenéerhund

Pyrenéerhunden är en herdehund som ursprungligen kommer från södra och centrala Europa, de kan väga upp till 73 kg och bli 82 cm långa. Dessa hundar är kända för sin intelligens och lojalitet och används ofta som vakthundar och familjehundar.

Pyrenéerhund