Billigast pris hundförsäkringar 2023
  • Försäkringsuppgifter samlas in löpande
  • Årligt test och jämförelse av priser
  • Priser hos 7 svenska försäkringsbolag jämförda

Senaste jämförelse: 2023-01-23

Billigaste hundförsäkringen

Lassie

1. Lassie hundförsäkring

  • Billigast försäkring i mer än 50 % av fallen
  • Möjlighet till 500 kr rabatt per år
Popularitet: 97%
Från 57 kr / mån med rabatt* Lägst pris utan rabatt 99 kr
Betyg pris: 5 av 5
Betyg villkor: 4 av 5

2. Folksam hundförsäkring

  • Fria digitala veterinärbesök
Från 63 kr / mån*
Betyg pris: 4.75 av 5
Betyg villkor: 2 av 5
Kundnöjdhet: 78.7 % (SKI)
Svedea

3. Svedea hundförsäkring

  • Snabba på att hantera ärenden
  • Fri flytträtt
Popularitet: 86%
Från 81 kr / mån*
Betyg pris: 3.75 av 5
Betyg villkor: 2 av 5
Kundnöjdhet: 78 % (SKI)

4. Agria djurförsäkring

Popularitet: 48%
Från 119 kr / mån*
Betyg pris: 3 av 5
Betyg villkor: 3 av 5
Kundnöjdhet: 72.6 % (SKI)
ICA Försäkring

5. ICA hundförsäkring

  • ICA-bonuspäng för hela månadskostnaden
  • Fria digitala veterinärbesök
Popularitet: 84%
Från 126 kr / mån*
Betyg pris: 2.25 av 5
Betyg villkor: 2 av 5

6. If hundförsäkring

Från 144 kr / mån*
Betyg pris: 2 av 5
Betyg villkor: 1 av 5
Kundnöjdhet: 74.6 % (SKI)

* Listan ovan består av de försäkringsbolag som erbjöd en hundförsäkring till lägst månadskostnad vid test av olika hundraser. Det lägsta priset ska endast ses som vägledning och baserades på stickprov som inkluderade maximala rabatter för en person boende i tätort. Priset på din försäkring skiljer sig baserat på bland annat hundras, hundens ålder, hundens kön och var i landet du bor.

Pris jämförs årligen

Vi betygsätter årligen försäkringsbolag baserat på hur lågt deras pris är jämfört med andra försäkringsbolag för hundar av olika raser och ålder. I tabellen nedan kan du se vilket bolag som vid mätpunkten erbjöd lägst pris för flest hundraser.

Hur fungerar Lassies rabatt?

När du försäkrar din hund hos Lassie får du upp till 500 kr rabatt varje år genom att utföra åtgärder som skyddar din hund mot sjukdomar och skador.

Billigast försäkring för populära hundar

Här nedan hittar du den lägsta månadskostnaden för att försäkra flera av de populäraste hundraserna.

Hund Billigast försäkringsbolag Försäkra från
Labrador retriever Lassie hundförsäkring Från 86 kr / mån med rabatt
Golden retriever Folksam hundförsäkring Från 90 kr / mån
Jack russell-terrier Folksam hundförsäkring Från 63 kr / mån
Chihuahua Svedea hundförsäkring Från kr / mån med rabatt
Schäfer Folksam hundförsäkring Från 95 kr / mån
Border collie Lassie hundförsäkring Från 57 kr / mån med rabatt
Tax Lassie hundförsäkring Från 69 kr / mån med rabatt
Boxer Folksam hundförsäkring Från 150 kr / mån
Cocker spaniel Folksam hundförsäkring Från 89 kr / mån
Siberian husky Lassie hundförsäkring Från 78 kr / mån med rabatt
Shetland sheepdog Lassie hundförsäkring Från 96 kr / mån med rabatt

Pris på hundförsäkring

Den billigaste hundförsäkringen i vårt pristest fanns hos Lassie som var billigast vid flest jämförelser utifrån hundras (från 57 kr per månad med full rabatt). Lassie vann också flest jämförelser där de var billigast i 6 av 12 fall, och näst billigast i 3 fall.

Med den billigaste hundförsäkringen från Lassie så får du veterinärvård upp till 30 000 kr per år med en fast självrisk på 3 500 kr och en rörligt på 25 % av totalbeloppet. Detta gör att du som mest sparar 20 000 kr om något skulle hända med din hund och den skulle behöva veterinärvård.

Den försäkring som hade näst lägst priser var hundförsäkringen från Folksam. Med Folksam kan du som minst försäkra din hund för 63 kr per månad. Värt att notera är att Folksam var överlägst billigast när det kom till att försäkra en boxerhund. För boxerhundar var Folksam hela 452 kr billigare än det dyraste alternativet.

Att välja försäkringen med lägst pris innebär att man får betala en högre självrisk om något skulle hända. Självrisken är dock betydligt lägre än kostnaden om man inte skulle haft någon försäkring alls.

Lägst pris hos försäkringsbolag

I tabellen nedan kan du se vad en hundförsäkring som minst kostar hos försäkringsbolag som ingick i vår prisjämförelse. Till varje försäkringsbolag finns den hundras som var billigast att försäkra samt den som var dyrast. Testet genomfördes genom att testa priser på 12 hundraser.

Försäkring Hundras lägst pris Hundras högst lägsta pris
Agria djurförsäkring Jack russell-terrier (119 kr / mån) Labrador retriever (173 kr / mån)
Folksam hundförsäkring Jack russell-terrier (63 kr / mån) Boxer (222 kr / mån)
ICA hundförsäkring Border collie (126 kr / mån) Boxer (674 kr / mån)
If hundförsäkring Siberian husky (144 kr / mån) Boxer (409 kr / mån)
Lassie hundförsäkring Border collie (99 kr / mån) Boxer (571 kr / mån)
Svedea hundförsäkring Chihuahua (81 kr / mån) Boxer (460 kr / mån)

Allra lägst pris hade försäkringsbolaget Lassie för hundrasen Border collie som kostade 57 kr / mån (med full rabatt), medan den dyraste försäkringen var för en Boxer hos Ica försäkring som kostade 674 kr / mån. Värt att notera är priserna skiljer sig mycket mellan olika hundraser och att Boxerhundar, i vårt test, var väsentligt mycket dyrare att försäkra än andra hundraser.

Notera att alla försäkringsbolag inte har tagits med i jämförelsen, detta eftersom det inte gick att hämta prisuppgifter eller för att det inte gick att jämföra den billigaste försäkringen på grund av för stora skillnader i villkor.

Jack russel sträcker på sig
Hund med laptop

Hur vi gjorde jämförelsen

Under januari år 2023 testade vi svenska försäkringsbolag för att hitta det billigaste priset man kunde få för 12 olika populära hundraser. För varje försäkringsbolag använde vi samma data för varje hundras och ägare så att det skulle gå att jämföra försäkringarna så bra som möjligt mellan de olika försäkringsbolagen. I testet har vi inte tagit hänsyn till villkor utan har bara samlat in lägst pris.

Efter att vi hade samlat in priser jämföre vi priserna sinsemellan de olika försäkringsbolagen och rankade dem utifrån hur ofta de är billigast för olika hundraser. De som oftast var billigast eller näst billigast fick högst betyg medan de som oftast var dyrast fick lägst betyg.

Nytt får i år är att vi även tog hänsyn till rabatter man kan få som hundägare genom att förebygga skador och sjukdomar hos sin hund. Detta gjorde att Lassie fick ett lägre pris än övriga där man som mest kan få 500 kr i rabatt per år genom att följa deras instruktioner om hur man arbetar förebyggande.

Notera att resultatet från undersökningen är en generalisering och det pris vi fick i undersökningen inte behöver vara samma pris som du får. Priset på din försäkring beror på vilken hundras du har, hur gammal din hund är och i vissa fall även var i landet du bor. Vi rekommenderar därför att du undersöker pris själv hos flera försäkringsbolag innan du tecknar en försäkring men att vi här ger tips om vilka bolag som ska ingå när du testar.

Sammanfattning

Den billigaste hundförsäkringen i testet var från Lassie och kostade som minst 57 kr per månad. Att ha en billig hundförsäkring innebär att du har ett visst skydd för att slippa betala höga veterinärvårdskostnader, samtidigt medför det lägre priset att du måste betala en större självrisk om olyckan är framme.

En billig hundförsäkring passar dig som vill ha ett visst skydd men inte har några problem med att betala ett större belopp i självrisk. Om du är intresserad av att jämföra fler parametrar än pris kan du kika in på vår sida som jämför hundförsäkringar.

Glad hund